Vandaag is het de avond voor Vappu, een groot feest hier in Finland.

Vandaag wordt er gepicknicked in het park, barbecue gegeten en nog zoveel meer. Wat heb ik allemaal gedaan om vappu te vieren. In de namiddag ben ik uitgenodigd om met Ville en Katri in het park te picknicken samen met nog andere vrienden van hen. Een mooie zon begeleide ons in het park. Het was prachtig weer en een mooi uitzicht op het meer. We zaten niet in het centrale park, maar eentje buiten het centrum, waar het veel rustiger was dan in het centrum.

Rond een uur of 6 ben ik vetrokken naar een barbecue bij Maija, een finse die ik heb ontmoet tijdens het survival weekend. Er waren nog erasmusstudenten uitgenodigd, maar ik was blijkbaar de enige buitenlander die aanwezig was, niettemin was het leuk. Lekker gegeten en gedronken en veel gebabbeld over vanalles en nog wat. Na het eten vertrokken we naar het park om daar verder te vieren. Na een tijdje kreeg ik een sms van Ville, zij waren nu bij een vriendin in haar kamer, of ik niet wou afkomen. Dus ben ik naar daar vertrokken na het nodige afscheid nemen.

Op Vappu zelf ,1 mei, lang geslapen. Na de midden naar het park vertrokken samen met Filip en Anthony. Daar werden de eerste jaars studenten van de technische universiteit in het water gelaten, een traditie hier in Tampere. Ook het dragen van witte hoedjes is een traditie in Finland. Wel leuk om te zien, en jammer dat we geen zo’n tradities hebben in Finland. Anthony studeert aan de technische universiteit en dus werd hij ook in het water gelaten. Filip moest ook nog naar de luchthaven omdat zijn zus, vriendin en mama naar Tampere kwamen. Dus ben ik naar andere vrienden vertrokken die in het park waren om daar te kunnen genieten van het mooi lente weer.

Het waren twee prachtige dagen waarin ik toch wel een stuk van Finse traditie heb meegemaakt. Het was de moeite om dit mee te maken. Wil ik zeker nog eens doen.

convert this post to pdf.