Foto’s hier

Terug een heel mooie rit naar Rovaniemi, de foto’s spreken voor zich. We hebben al elke dag mooi weer gehad, we hebben eigenlijk geluk.

Bij het bijna passeren van de poolcirkel staan er twee bogen over de weg. Het dorp van de kerstman is ook gelegen nabij/op de poolcirkel. Eerst zijn we naar onze hostel gereden om in te checken en onze kamer te betalen. De naam van het hostel is ook wel toepasselijk, Hostel Rudolph, jahoor we voelen al meteen de kerstsfeer.

Omdat we maar mogen in checken vanaf 2u, hebben we besloten om eerst het dorp van de kerstamn de bezoeken, Santa Claus village. De poolcirkel is mooi aangegeven op het domein, want het huis van de kerstman staat mooi op de poolcirkel, de locatie van de poolcirkel is slecht bij benadering want deze warieert in de loop van de tijd, ze hebben de poolcirkel gematerialiseerd op het gemiddelde van de uitsters breedtegraden, namelijk op 66°32′ (uit het Artic museum). Nabij Santa Claus village was er een bedrijfje waar je met de husky’s kon gaan rijden, dus daar eens naartoe getrokken. Jammergenoeg was het niet meer mogelijk om met de husky’s te gaan rijden, omdat de husky’s farms gesloten zijn, wegens slecht kwaliteit van de sneeuw en waarschijnlijk de voornaamste reden omdat er te weinig toeristen zijn. Dan heeft de eigenaar ons overtuigd om nog eens met de sneeuwscooters te gaan rijden (dit zat ook bij het husky rijden), we hebben wel een fikse korting gekregen zo’n 35€ per persoon. De eigenaar, Janne, is vroeger nog een proffesioneel sneeuwscooter en jetski racer geweest. Hij kent werkelijk iedereen en is helemaal niet Fins, in de zin van dat hij iedereen op straat aanspreekt en gewoon begint te praten. Na de sneeuwscooter rit hebben we dan de kerstman bezocht en een mooie foto genomen. Ik heb nu ook de geheimen van de kerstman in mijn bezit. :clap_tb: Er was ook nog een ultimate fighter (Lucio) mee met de sneeuwscooters (een vriend van Janne), die heeft ons uitgenodigd om een stapje te zetten ‘s avonds.

Ons geïnstalleerd op onze kamer, gegeten in een pizza buffet, dus het buikje was goed rond. Voor het uitgaan nog een beetje televisie gekeken en later kwam Lucio ons ophalen met een paar vrienden om in Rovaniemi een stapje te zetten. Het werd een leuke avond, Janne heeft ons goed getrakteerd, hij had waarschijnlijk geld teveel.

convert this post to pdf.