Foto’s hier

De weg leidde ons langs Lakselv, Karasjok, Kaamanen, Inari.

‘s Morgens redelijk vroeg vertrokken richting Inari, zodat we daar ook nog zouden kunnen rondkijken en iets doen. Terug enkele uurtjes in de auto doorgebracht. Zoals te zien op de foto’s terug een prachtige natuur te zien. Ook hebben we eventjes vast gezeten met de auto, toen we stopten om een sigaretje te roken. Maar dat hebben we goed opgelost en in geen tijd waren we terug bevrijd.

In Inari aangekomen eerst naar het eerste adres getrokken om te logeren, er was niemand aanwezig. Op het tweede adres hadden we meer geluk, we waren zelfs de enige gasten die aanwezig waren. We hadden een keuken, badkamer en ook een tv tot onze beshikking. Nadat we onze kamer betaald hadden trokken we naar de lokale suppermarkt om eten te kopen voor die avond, het wer spaghetti (lekker makkelijk). Daarna gekeken om te rijden met de sneeuwscooters. En ja hoor dat hebben we ook goed gevonden. Het was 63€ om 3u rond te rijden, wat het goedkoopste was dat we al gevonden hadden. Na een tijdje te hebben rondgereden op de bevroren rivier trokken we het bos in, er was ons gezegt dat we de rode paaltjes moesten volgen dus deden we dit ook. Na een bocht belandden we ongelukkig in de sneeuw naast het pad, jammergenoeg was er veel sneeuw en zakte de sneeuwscooter er een groot stuk in, dat weegt ongeveer 400 kg dus met zen tweetjes konden we dit niet verhelpen. Dus hulp gaan halen die onze sneeuwscooter bevrijd hebben. Zo hebben we ook de trukjes gezien om je te bevrijden. Wel kregen we ook te horen dat het pad dat we volgend eigenlijk een ski pad was, maar er water duidelijk al sneeuwscooters gepasseerd, en er stonden rode paaltjes, dus wij konden dit niet weten. Dan maar teruggekeerd naar de rivier en daar nog een tijdje rondgereden. Het was wel geestig om rond te rijden met de sneeuwscooter.

Na onze 3uren de sneeuwscooter terug ingeleverd en betaald en naar onze keuken getrokken om de spaghetti klaar te maken. Dan nog een beetje televisie gekeken, gelukkig dubben ze hier ook de programmas niet dus de Engelstalige programmas kun je makkelijk volgen. Terug vroeg in ons bedje gekropen om de volgende dag naar Rovaniemi te trekken.

convert this post to pdf.