Foto’s hier

De weg leidde ons langs Repvag, Kafjord, Honningsvag en Nordkapp.

Na een 2 tal uurtjes te hebben gewacht aan het pompstation, we konden niet betalen met onze bankkaart het de openingsuren waren ons niet echt goed gezind. Na het tanken kunnen verder rijden door de tunnels. Door de eerste tunnels (onder rots) moet je niet betalen, maar om naar het eilandje te raken waar Honningsvag en de Noordkaap op liggen moet je wel tol betalen. Het is een tunnel van ongeveer 6 km lang en je moet 192 Noorse kronen betalen om er door te mogen. De tunnel zelf gaat wel redelijk steil naar beneden en terug naar boven, wat raar is als je het niet goed kan zien, je kan het enkel goed voelen.

De weg leidde ons langs kronkelwegen die goed onderhouden waren langs het water van de Noordelijke ijszee, terug een prachtig zicht op de fjorden en de sneeuw. Hier lag er nog heel veel sneeuw. Aangekomen in Honningsvag meteen doorgereden naar de Noordkaap, ongeveer 30 km verder dan Honningsvag. We dachten we kunnen eerst de Noordkaap bezoeken en dan rustig terug keren en slaapplaats zoeken en iets eten. Maar het geluk zat ons niet mee, blijkbaar is de weg naar de Noordkaap gesloten op zo’n 12 km van de Noordkaap zelf, waarschijnlijk enkel in de winter. We mochten met onze auto niet verder en werden verplicht om de bus te nemen, die slechts 1 maal per dag naar de Noordkaap rijdt en dit om 12u30, we waren allesinds goed op tijd 2u te vroeg. Dus hebben we daar een beetje genoten van het uitzicht en enkele foto’s genomen.

Daar hebben we ook 2 Italianen ontmoet die op de Noordkaap waren om een reportage te maken van nieuwe banden speciaal ontwikkelt om op de sneeuw en het ijs te rijden. Ze waren ook ontgoocheld dat ze zelf niet mochten rijden naar de Noordkaap, het was hun opdracht om daar foto’s te nemen van de wagen met de banden.

De eerste bussen waren in aantocht, 3 bussen, ze reden ons wel rats voorbij. De sneeuwruimer die voor de bussen rijdt vertrok ook, dus wij toch wel een beetje ongerust dat we er niet meer zouden raken. Eventjes later volgend nog 2 bussen die wel stopten voor ons, ze konden ook niet anders omdat de sneeuwruimer al vertrokken was en de weg terug afgesloten had. Wij alvast op de bus gesprongen na het betalen van 700 Noorse kronen, allemaal geld klopperij. Wat wij als uitleg kregen was het feit dat het veel geld kost om de weg open te houden, de sneeuwrumer die telkens voor de bussen moet rijden. Na een tiental minuutjes bereikten we de Noordkaap. Een mooi zicht op de Noordelijke Ijszee. De Noordkaap is ook niet echt het meest noordelijke punt van Europa, die eer komt Knivskjellodden toe, die nog een 1500 m meer noordelijker ligt. Foto’s genomen en eventjes in de winkel geweest en naar een film gekeken over de Noordkaap in de verschillende seizoenen. Na een 2 uurtjes terug naar beneden vertrokken. Aangekomen aan de auto zijn we de bussen gevolgd naar Honningsvag om daar een slaapplaats te vinden. Het werd een huis waar kamers werden verhuurd aan toeristen. De buitenkant van de huis voorspelde niet veel goeds, maar de binnenkant was wel inorde, een goed bed allesinds. Een douche genomen en dan iets gezocht om te eten en een wandeling gemaakt. Het eten was ook goed en niet zo duur, de cola die we bij het eten hebben gedronken daarentegen was wel duur.

Het werd een vroege nachtrust, we waren moetjes van het reizen.

convert this post to pdf.