Omdat het eergisteren toch zo’n leuke dag was met het snowboarden en omdat het komende week waarschijnlijk terug gaat dooien, beslisten we om vandaag terug gaan snowboarden, deze keer was Tim ook mee, Athony dan weer niet.

Het snowboarden lukte vandaag terug goed en ik ben dan ook een paar keer van de grotere piste afgedaald. De lift vormde de eerste keren wel een probleem, paar keer gevallen in het naar boven gaan, maar niets ergs. De grote piste is wel leuk, en ook iets sneller. De piste lag er vandaag wel iets minder goed bij dan woensdag, er waren stukken waar het ijzig was. Tim kon het na enkele keren vallen en opstaan ook redelijk, en raakte ook zonder vallen beneden.

‘s Avonds, was ik uitgenodig op het verjaardagsfeest van Salla, Filip is toen meegeweest. Het eerste probleem was om de woonplaats van Salla te vinden, ik had namelijk de straat niet opgeschreven of opgezocht, dus werd het bellen om dan de nodige uitleg te krijgen, na de  tweede keer telefoneren hadden we het gevonden. Ze woont daar mooi, een kamer, met salon en bed en dan een keukentje, van alles voorzien die je kan nodig hebben, zowel keuken als salon. Het meisje, Laura, waar Salla en ik mee naar de film zijn geweest was daar ook alsook de vriendin die mee was naar het concert van Irina. Ook hebben we kennis gemaakt met de zus van Salla, een leuke meid. Ook was Piretta er en nog een meisje van in Salla haar klas. De rest waren voor mij onbekenden en allemaal Fins. Dus er werd jammergenoeg wel veel Fins gesproken, daar hebben Filip en ik natuurlijk niet zoveel aan, ons Fins reikt nog niet zover dat we een degelijk gesprek kunnen voeren. Hallo en bedankt lukt wel, maar verder is het nog meestal tasten in het duister.  Dus op sommige momenten hadden we niet echt veel gesprekspartners, toen konden we natuurlijk in het Nederlands tegen elkaar zeveren.

Iets na 12u vertrokken we naar Ruma, een club waar vooral rock muziek gespeeld wordt. Na 5€ te hebben neergelegd mochten we binnen, de vestiaire was wel gratis. Iets om te drinken besteld en dan naar de dansvloer, danskunsten heb ik wel niet echt. We werden omringd door zotte Finnen, vooral omdat de alcohol hen een beetje teveel was naar het hoofd gestegen. Maar al bij al vallen ze nog mee.

Het was een vroege bus naar huis, die van 3u30 om tegen 4u in ons bed te liggen en een lang nachtrust tegemoet te gaan.

convert this post to pdf.