Vandaag iets langer geslapen dan anders, eventjes de voorbije dagen verwerken.

In de voormiddag gepland om te gaan winkelen, een riem is dringend nodig. Niet dat ik zoveel vermagerd ben, maar ik ben de mijne gewoon vergeten thuis, dus men broek zakt nog iets meer af dan thuis. Maar dat is nu toch ook al opgelost.

Nog een aankoop gedaan, namelijk ijsschaatsen. Hier kan je niet gaan schaatsen als je zelf geen schaatsen hebt, dus in de plaatselijke inter sport winkel in de solden ijsschaatsen gaan kopen. De solden zijn hier van januari tot eind februari, dus een maandje langer dan bij ons.

‘s Middags gaan eten in school en dan de plannen van Filip en Tim gehoord om samen naar de Tampere  observation tower te gaan kijken. Deze toren is denk ik dubbel zo hoog als de watch tower.

Voor we vertrekken hebben we het lumineuze idee om onze rugzakken te laten staan in het lokaal waar Tim werkt, omdat het daar afgesloten ligt. Nadat we onze rugzakken achtergelaten hadden vertrokken we met de bus naar Keskustori, om dan van daaruit naar de observation tower te wandelen.

Aangekomen aan de observation tower blijkt dat we 8€ moeten betalen om naar boven te mogen 8O . Maar toch hebben we dit gedaan, de lift gaat met een snelheid van 6m/s naar boven, das is niet zoveel hoor, je voelt het nauwelijks.

Boven in de toren hebben we een prachtig uitzicht over Tampere en de omrigende bossen en meren. Vandaag is het dan ook veel beter weer dan toen we naar de watch tower trokken van Tampere. We kunnen vanhieruit echt heel ver kijken. Een prachtige landschap strekt zich open voor ons.  We drinken nog een colaatje en blijven toch wel een groot uur boven in de toren (we moeten een beetje rendement halen van die 8€ ;) ).

Op weg naar huis moesten we enkel nog snel onze rugzakken gaan halen in het lokaal van Tim op school. Wat blijkt als we aangekomen zijn, we kunnen niet meer binnen in dat lokaal. De deuren werken met elecktronische sleutels maar blijkbaar mag je in de vakantie maar tot 16u werken in het gebouw en kan Tim niet meer binnen in zijn lokaal. Gelukkig zitten er twee beveiligings mensen aan de ingang, waarvan 1 ons heeft binnen gelaten om ons gerief te kunnen nemen en naar huis te vertrekken.

De avond, was vrij druk voor mij, mijn blog updaten, gaan ijsschaatsen met de net gekochte ijsschaatsen en mij voorbereiden voor men vertrek naar Helsinki.

convert this post to pdf.