Op deze zondag, heb ik lang geslapen. Dat hebben mijn gesprekpartners in Belgiƫ met wie ik een afspraak had om 12u (13u in Finland) wel ondervonden, ik ben maar goed wakker geworden op dat uur. Dus was ik slechts een 20 minuutjes later online en beschikbaar voor een skype gesprek, kmoet zeggen het is wel leuk om iedereen zo nog eens te zien en horen.

Nadat de nodige gesprekken afgelopen waren, heb ik mij gestort op mijn middagmaal, die bestond uit de overschot van de dag voordien (rijst met varken en groentjes, voor wie het zich nu al niet meer herinnerd).

Ik breng een bezoekje aan Tim, die net op het punt staat om naar de watch tower in Tampere te vertrekken samen met Filip, de keuze is snel gemaakt, ik ga ook mee. Vlug de nodige kledij aangetrokken en de camera meegenomen om de nodige acties en uitzichten op de sensor vast te leggen. De bus genomen naar Keskustori, en dan terug de GPS in gang gestoken om de weg te vinden naar de watch tower.

Onderweg een grote kraan gezien die materiaal naar boven aan het brengen was op een werf en dat op een zondag, werken doen ze hier wel graag, dacht ik bij mezelf.

Onderweg ook nog een ventje met een zwaard tegengekomen, waarom hij er staat is nog niet bekend, dat wordt onderzocht. Ook hier terug zo’n glazenbol, hier zit er een granieten bol in die volgens mij in de zomermaanden (of als het niet meer vriest) door het water die eronder uitkomt ronddraait. Ook zien we twee toeristes sukkelen met de kaart van Tampere. Bij het wandelen in de straten van Tampere, kom ik een merkteken tegen aan een huismuur, ik denk dat het een hoogtemerk is voor een waterpassing (100% zeker ben ik natuurlijk niet).

De trappen beklimmen onderweg naar de watch tower is een riskante onderneming, je moet nadenken over waar je je voeten zal zetten, het schuift makkelijk. Eens bovenop de watch tower hebben we een uitzicht over de stad, weliswaar is dit zeer belemmerd door de lage bewolking, maar toch zien we iets. Om boven te raken habben we de trappen genomen, naar beneden de lift, nog een ouderwetse!! Terug beneden aangekomen was het tijd voor een warme choco en een donut en tijd om terug te keren.

Op de terugweg een kerk tegengekomen en deze op de gevoelige sensor gelegd met de nodige breedhoek vervormingen.

Zo dat was het voor vandaag.

convert this post to pdf.