Donderdag 7/02/08

De nacht redelijk goed doorgebracht, een paar keer wakker geworden. De matras op mijn bed is ongeveer 5 cm dik, dus veel moet je er niet van verwachten maar het volstaat wel (ondertussen ben ik het wel gewoon).
Ik had afgesproken met Salla aan school om verder alle papierwerk af te handelen. De school is makklijk te bereiken vanaf de plaats waar ik verblijf (een 6 tal km), er zijn 3 buslijnen die er langs passeren. Een busrit kost 2€ dus het was vlug beslist om een abonnenement te nemen die steeds een maand geldig is en zo veel goedkoper uitkomt dan steed te moeten betalen. Op school dan verdere informatie gekregen over de school zelf en enkele toeristische boekjes over Tampere. Ik ben dan ook met Salla eens naar Keskustorie geweest, dat is een groot centraal plein in Tampere, waar je onder andere het stadhuis en het theater kan vinden.

Vrijdag 8/2/08

Terug inkopgen gedaan, onderweg een bouwput gezien, hier deinzen ze niet terug voor koude temperaturen om te werken.

Vandaag ook nog mijn kamer gaan betalen bij TOAS, hiervoor was ik wederom verplicht om de bus te nemen. Daar heb ik dan ook te horen gekregen dat het nodig was om iets te kopen om op het internet te kunnen in het gebouw. Dit dan ook gekocht, de winkel waar het wordt verkocht is op wandelafstand van TOAS.

Voor ik terug naar mijn kamer keerde heb ik de hoofdstraat van Tampere verkend alsook het centrale plein Keskustori. De foto hieronder is een deel van het plein, er staat een oude kerk en deze staat rechttegenover het stadhuis (niet te zien op de foto). Wat er juist in dat glazengebouwtje zit weet ik nog niet.

Op onderstaande foto is een oude textielfabriek afgebeeld, deze hebben ze omgevormd tot een cinema en nog enkele winkels.

In de namiddag had ik een afspraak met mijn thesispromotor en een eerste start voor de thesis gekregen, alsook te horen gekregen wat hij hoopt dat ik kan bereiken met mijn thesis. Heb dan ook een rondleiding gekregen om te tonen waar ik allemaal terrecht kan om te werken aan mijn thesis, alsook mij een elektronische kaart bezorgd zodat ik altijd binnen kan in school, ook in het weekend! Het lijkt mij een aangename kerel, we zullen wel overeenkomen i.v.m. de thesis.

convert this post to pdf.