Om 4u opgestaan om dan eventjes later te vertrekken naar Zaventem waar mijn eerste vlucht vertrok om 9u25 naar Kopenhagen, dit was ongeveer 1u45 vliegen. Aangekomen in Kopenhagen was het eventjes wachten op de volgende vlucht, namelijk een 2 tal uurtjes. Vanuit Kopenhagen is het 1u20 vliegen naar Tampere. Beide vluchten zijn vlekkeloos verlopen. Het grote wolkendek zorgde er wel voor dat het uitzicht een grote witte zee was en niet de blauwe zee en het vaste land.

Hieronder enkele indrukken van de luchthaven van Kopenhagen, wat moet een mens anders doen als je zit te wachten!!!

Eens aangekomen in Tampere stonden Salla en een vriendin (de naam ontglipt mij eventjes en de foto’s zullen wel nog volgen) mij op te wachten om met de auto naar mijn kamer te rijden. Eerst en vooral zijn we om mijn survivalpack geweest, inhoud is zo’n beetje vanalles om te kunnen overleven: kussen, dekbed, pan, pot, bestek, borden, snijplank, … Ook hebben we nog een beetje rondgetourd door Tampere zelf om zo een eerste indruk te kgijven van hoe de stad in elkaar zit en waar de belangrijkste plaatsen zijn zoals busstation, treinstation, centraal plein, …

Aangekomen aan mijn kamer, mijn baggage afgezet en dan rechtstreeks naar de winkel om toch een beetje eten in te slaan voor de avond en de volgende ochtend, ja ik heb het goede voornemen genomen om ‘s morgens te eten. Het winkelen was in het gezelschap van beide dames, die mij toch wel de goed winkelsl toonden. Ook heb ik een SIM kaart aangeschaft met Fins nummer zodat ik hier toch iets goedkoper kan bellen. Na de boodschappen moesten Salla en haar vriendin nog ergens naartoe, dan heb ik de avond gebruikt om mijn baggage uit te pakken en mooi in de kast te leggen.

Even later dan boterhammen met salami gegeten en op een draadloos netwerk gestoten zodat ik toch ook al vanaf de eerste dag op het internet kon.

Voor zover de avonturen die ik al heb beleefd in Finland, er volgt meer…

convert this post to pdf.